Osam kandidata za "Auto godine"

Bez autora
Dec 19 2012

Broj nominovih za nagradu "Automobil godine 2013", koja će se dodeliti 4. marta uoči početka ženevskog auto-salona, sužen je na osam kandidata. Od 34 automobila koji su kandidovani u septembru 2012, u uži izbor ušlo je njih osam. Inače, praksa je da užu konkurenciju čini sedam modela, ali je ove godine napravljen izuzetak, s obzirom da su dva od osam kandidata dobili isti broj bodova.Da podsetimo, za najbolji automobil godine u Evropi mogla su da konkurišu sva vozila koja su se pojavila u periodu od septembra 2011. do septembra 2012. godine, pod uslovom da su u pitanju potpuno novi automobili, a ne samo nove verzije aktuelnih modela.

Osam kandidata za "Auto godine"Broj nominovih za nagradu "Automobil godine 2013", koja će se dodeliti 4. marta uoči početka ženevskog auto-salona, sužen je na osam kandidata.

Od 34 automobila koji su kandidovani u septembru 2012, u uži izbor ušlo je njih osam. Inače, praksa je da užu konkurenciju čini sedam modela, ali je ove godine napravljen izuzetak, s obzirom da su dva od osam kandidata dobili isti broj bodova.

Da podsetimo, za najbolji automobil godine u Evropi mogla su da konkurišu sva vozila koja su se pojavila u periodu od septembra 2011. do septembra 2012. godine, pod uslovom da su u pitanju potpuno novi automobili, a ne samo nove verzije aktuelnih modela.

Dodatni uslov koji je svaki kandidat morao da ispuni jeste da je dostupan u najmanje pet evropskih zemalja i da njegova minimalna projektovana godišnja prodaja iznosi 5.000 jedinica.

Ovogodišnji finalisti su:
- Ford B-Max
- Hyundai i30
- Mercedes A klase
- Peugeot 208
- Renault Clio
- Subaru BRZ / Toyota GT86
- Volkswagen Golf
- Volvo V40

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik